header foto header foto
Terug
14-4-2019

Koploper Dames 1 moeizaam naar winst

Victoria Dames 1 bleef zondag ook in de zesde wedstrijd na de winterstop zonder puntverlies. Maar de koploper in de Promotieklasse kroop door het oog van de naald tegen Rotterdam: 2-1. Kort voor het einde van de wedstrijd zag HCR een doelpunt afgekeurd vanwege bolle kant. Tot opluchting van Victoria dat daarmee de voorsprong van 5 punten op naaste belager HGC behield,

Na een gelijkopgaande eerste helft (0-0), waarin Vic mocht aanleggen voor 3 strafcorners, zorgde Mady Hof met een strafbal voor 1-0. Na de gelijkmaker van HCR leek het duel op onbeslist uit te draaien. Vanuit een vrij onoverzichtelijke situatie scoorde Joëlle Luijkx in de 67ste minuut de naar later bleek beslissende goal. Nog was dat niet alles in deze spannende maar weinig fraaie stadsderby. Een ultieme poging van Rotterdam om de stand gelijk te trekken leek te slagen, maar gelukkig voor Vic had de scheidsrechter een overtreding geconstateerd. "”Het was erg rommelig , het was lelijk hockey en toen de stofwolken waren opgetrokken hadden wij drie punten”, zo vatte Lennard Poillot de wedstrijd samen tegenover hockey.nl.
Victoria speelt over twee weken een lastige uitwedstrijd tegen Terriërs in Heiloo, een week later wacht opnieuw een taaie opponent, Klein-Zwitserland.