header foto header foto
Terug
5-10-2020

Jongens B1 en Jongens A1 gaan landelijk spelen

Zowel Jongens B1 als Jongens A1 hebben zich afgelopen weekend geplaatst voor de landelijke competitie. Jongens A1 speelde op het nippertje 2-2 gelijk tegen HC Naarden, dankzij een goal in de laatste minuten van de wedstrijd. Jongens B1 maakte het iets minder spannend. Het team onder leiding van Stefan van de Ree en Willem Biezemans won met 8-1 van Laren.

De plaatsing van beide teams komt niet als een verrassing. Jongens B1 is sinds de start van het seizoen aan een zegentocht bezig. Het team won alle wedstrijden waarvan het merendeel met 5 doelpunten verschil. Met 18 punten uit 6 duels kan het daarom de resterende vier wedstrijden niet meer uit de top drie vallen en is verzekerd van een ticket voor de landelijke competitie.

Ook jongens A1 had aan een gelijkspel tegen Naarden genoeg voor plaatsing. Toch werd dat in de slotfase van de wedstrijd nog spannend. Met nog drie minuten spelen zorgde een strafbal ervoor dat Naarden met 2-1 voorkwam. Zoals jongens JA1 al meerdere wedstrijden heeft laten zien, toonde het karakter door niet op te geven. Nog geen minuut later zorgde het team voor de gelijkmaker. Daarna lukte het om de 2-2 vast te houden. Dat deze bloedstollende eindstrijd door 100 kijkers via de live stream werd gevolgd, maakte het extra bijzonder!