Victoria Hockey

Jongste Jeugd / Mini's
 Jongste Jeugd / Mini's 2019-2020

 

De mini's vertegenwoordigen de jongste jeugdleden van Victoria, in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar. Bij de indeling wordt de leeftijdsindeling gehanteerd zoals bepaald door de KNHB, met als peildatum 1 oktober:

·       1e jaar Fun4Hockey (1eFun): voor 1 oktober 4 jaar

·       2e jaar Fun4Hockey (2eFun): voor 1 oktober 5 jaar

·       1e jaar F (1eF): voor 1 oktober 6 jaar

·       2e jaar F (2eF): voor 1 oktober 7 jaar

·       1e jaar E (1eE): voor 1 oktober 8 jaar

·       2e jaar E (2eE): voor 1 oktober 9 jaar

 

Vanaf 2eF wordt competitie gespeeld, 1eF speelt een interne competitie op Victoria en de jongere lijnen trainen alleen op woensdag.

 

De minicommissie verzorgt naast de teamindelingen ook de trainingen, de organisatie tijdens competitiedagen, toernooien en uiteraard de vele leuke evenementen voor de jongste jeugdleden. Houd de site en app in de gaten voor nieuws.

 

Algemeen

 

Bij de jongste jeugd staat hockeyplezier voorop: Het moet vooral leuk zijn om samen met je team te hockeyen. Niveauverschil tussen kinderen kan invloed hebben op het spelplezier en daarom worden de kinderen (enigszins) op sterkte ingedeeld vanaf de 1eE. De minicommissie en de TC-Jeugd hebben een programma opgesteld om tot een objectieve indeling te komen: Daarbij is een groep van onafhankelijke leden met verstand van hockey aangewezen om periodiek bij wedstrijden en (voortgangs)trainingen te kijken en wordt uiteraard de individuele feedback van de coaches meegenomen in het geheel. Achter deze link staat het indelingsbeleid van de jongste jeugd.

 

Bij de jongste jeugd, met uitzondering van ME1, ME2, JE1, JE2 en enkele 1eE teams, kunnen kinderen in de aanloop naar de teamindeling een wederzijds vriendinnetje of vriendje opgeven. Wij kiezen ervoor om de teams in volgende jaren niet bij elkaar te houden, omdat wij ervoor kiezen dat de kinderen zoveel mogelijk kinderen uit hun eigen jaar leren kennen. Door een wederzijds vriendinnetje of vriendje te kiezen, kennen ze in ieder geval één kind in het nieuwe team. Verder kijken wij bij het indelen ook naar de scholen. We proberen een mix van scholen in een team te hebben.

 

Van de ouders wordt een actieve rol verwacht. Zo is voor ieder team een coach, een trainer en een manager nodig. De verantwoordelijkheid om een coach, manager en trainer te benoemen, ligt bij het team. Van de andere ouders wordt verwacht dat zij de spelbegeleiding op zich nemen tijdens de wedstrijd. Ook al heb je geen achtergrond in hockey, bij de jongste jeugd is het een goed moment om in te stappen en de minicommissie zal je daarbij helpen door middel van cursussen en workshops. Het is heel leuk om actief betrokken te zijn.

 

Aan het begin van het seizoen worden informatieavonden (met uitleg voor de spelbegeleiding), workshops, ‘train de trainer’ sessies en coach avonden georganiseerd, zodat eenieder op de hoogte wordt gesteld van de huis- en spelregels.

 

De communicatie tussen leden, ouders van jeugdleden en Victoria geschiedt veelal via de mail en team apps. Veel informatie over de vereniging Victoria, teams, trainingen en wedstrijden staat in of wordt gecommuniceerd via de Victoria-app. Deze is te downloaden in de stores (zoekfunctie HV Victoria), waarna je kan inloggen met jouw Victoria lidnummer en paswoord (te vinden in één van de eerste mails van de ledenadministratie naar aanleiding van jouw inschrijving op de website).

1ejaar Fun4Hockey

 

Ben je 4 tot 5 jaar oud, dan zit je bij de 1eFun. Fun4Hockey is een training voor de allerjongste basisschoolkinderen.

·       Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 13:45 tot 14:45 uur op veld 2, onder leiding van Kate Gerbers.

·       Graag uiterlijk 13:40 bij het hek van veld 2, zodat de training ook echt om 13:45 uur kan beginnen.

·       De training bestaat uit 2 blokken van 12 weken. Het eerste blok start op 11 september 2019 (voor 1 oktober 4 jaar oud) en het tweede blok op 4 maart 2020 (voor 1 maart 4 jaar oud).

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, sportschoenen en een hockeystick. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig.

·       Training wordt gegeven door 2eD-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       Een team bestaat uit minimaal 6 en maximaal 8 kinderen.

·       De lijncoördinatoren zijn Carine Rhodius-Wagener en Virginie Meuleman-van Waning.

 

De trainingen zijn gebaseerd op de KNHB richtlijnen voor 4 tot 6-jarigen. Het lesprogramma is speciaal ontwikkeld om deze jonge kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey worden gebruikt.

 

Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].

 

2e jaar Fun4Hockey

 

Ben je 5 tot 6 jaar oud, dan zit je bij de 2eFun. Fun4Hockey is een training voor de allerjongste basisschoolkinderen.

·       Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:45 tot 15:45 uur op veld 2, onder leiding van Kate Gerbers.

·       Graag uiterlijk 14:40 uur bij het hek van veld 2, zodat de training ook echt om 14:45 uur kan beginnen.

·       De training bestaat uit 2 blokken van 12 weken. Het eerste blok start op 11 september 2019 en het tweede blok op 4 maart 2020.

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, hockey- of sportschoenen en een hockeystick. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig. Scheenbeschermers en mondbeschermer zijn niet verplicht.

·       Training wordt gegeven door 2eD-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       De lijncoördinatoren zijn Marianne Boelens en Iris van Groeningen.

 

De trainingen zijn gebaseerd op de KNHB richtlijnen voor 4 tot 6-jarigen. Het lesprogramma is speciaal ontwikkeld om deze jonge kinderen spelenderwijs goed te leren bewegen, waarbij verschillende vormen van hockey worden gebruikt. Ook bij 2eFun zijn dus nog niet alle oefeningen met hockeystick en bal. Dit allemaal ter voorbereiding op de komende hockey jaren.

 

Veel ouders maken zich zorgen over het eventuele vervelen tijdens de trainingen omdat ze "al zo lang” op Fun4Hockey zitten. Twee jaar Fun4Hockey is zeker niet te lang en het is een hele goede basis om door te groeien naar de F-jes. Om spelinzicht te bevorderen en de bal onder controle te hebben en houden, heb je heel veel trainingen nodig met en zonder bal. Een goede basis is erg belangrijk. Touwtje springen, kikkersprongen, tikkertje, evenwichtsbalk, gooien en vangen zijn allemaal oefeningen om de motoriek te verbeteren.

 

Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].


1e jaar F 

 

Ben je 6 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 1eF.

·       Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 13:45 tot 14:45 uur op veld 1, onder leiding van Kate Gerbers.

·       Graag uiterlijk 13:35 uur bij het hek van veld 1, zodat de training ook echt om 13:45 uur kan beginnen.

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi shirt! Een Victoria tenue is nog niet nodig.

·       Training wordt gegeven door 2eD-jeugdleden van Victoria (groep 8 van de basisschool). Daarnaast ondersteunen ouders waar nodig met veters strikken of troosten wanneer een kind zich pijn heeft gedaan.

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       Naast de trainingen op woensdag, speelt de 1eF negen keer wedstrijden op zaterdagochtend voor de winterstop: dit gebeurt in 3-tallen. Dit geldt ook voor de periode na de winterstop.

·       Aan het begin van het seizoen wordt een bijeenkomst georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.

·       Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager is prettig maar geen vereiste en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 1eF teams.

·       De lijncoördinatoren zijn Desirée Leemreis en Alexander Renner.

 

Is dit iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].

 

2e jaar F 

 

Ben je 7 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 2eF.

·       Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:45 tot 15:45 uur op veld 1 en het miniveld, onder leiding van Kate Gerbers.

·       Graag uiterlijk 14:35 uur bij het hek van veld 1, zodat de training ook echt om 14:45 uur kan beginnen. Om 14:45 uur starten de teams gezamenlijk met de Victoria inloop.

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.

·       Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       De eerste maanden wordt gespeeld in 3-tallen. Het starten met 3-tallen in de 2eF is van belang voor het spelinzicht en het leren overspelen. Na de Herfstvakantie maken we de overstap van 3-tallen naar 6-tallen met een echte keeper.

·       De wedstrijden tot medio oktober (3-tallen) duren 2 x 15 minuten. Vanaf medio oktober duren de wedstrijden (6-tallen) 2 x 20 minuten.

·       Belangrijk voor de wedstrijden: Op afgesproken tijd verzamelen, haren vast, mondbeschermer in, scheenbeschermers aan, geplast en met zin naar de wedstrijd. Voor uitwedstrijden is het gebruikelijk om samen te rijden en een centraal afspreekpunt te benoemen.

·       Voordat de midwintercompetitie begint, wordt een informatieavond georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.

·       Er worden twee voortgangstrainingen gehouden (data nog niet bekend). We willen dan kijken (met onafhankelijke beoordelaars) welk niveau we met de trainingen en wedstrijden hebben behaald, om zo nodig de training aan te kunnen passen, maar ook om alvast een idee te krijgen over de teamindeling van volgend jaar.

·       De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.

·       Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 2eF.

·       De lijncoördinatoren zijn Iris Brinkhof en Lotte Kicken.

 

Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].

 

1e jaar E

 

Ben je 8 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 1eE.

·       Training is iedere (m.u.v. vakanties) vrijdagmiddag van 17:00 tot 18:00 uur op veld 4. Daarnaast bieden wij iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) een facultatieve training aan van 13:30 tot 14:30 uur op veld 3 en 4. De trainingen staan onder leiding van Kate Gerbers.

·       Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, zodat de teams 15 minuten voor aanvang van de training kunnen starten met de Victoria inloop.

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.

·       Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       1eE speelt wedstrijden in 6-tallen (inclusief keeper). Aan het begin van het seizoen wordt (indien noodzakelijk) een informatieavond georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.

·       De wedstrijden duren 2 x 25 minuten.

·       Tijdens de winter wordt een zaalhockey competitie gespeeld. Wat heb je hiervoor aanvullend nodig: zaalhockeyschoenen, zaalhockeystick en een zaalhandschoen.

·       Belangrijk voor de wedstrijden: Op afgesproken tijd verzamelen, haren vast, mondbeschermer in, scheenbeschermers aan, geplast en met zin naar de wedstrijd. Voor uitwedstrijden is het gebruikelijk om samen te rijden en een centraal afspreekpunt te benoemen.

·       De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.

·       Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden dienen te worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 1eE.

·       De lijncoördinatoren zijn Gerard van den Dool en Wies Witjes.

 

Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].

 

2e jaar E

 

Ben je 9 jaar aan het begin van het seizoen, dan zit je bij de 2eE.

·       Training is iedere woensdagmiddag (m.u.v. vakanties) van 14:30 tot 16:00 uur (facultatief voor breedte, verplicht voor selectieteams) en iedere vrijdagmiddag van 16:00 tot 17:30 uur (verplicht). Op woensdagmiddag bieden we van 13:45 tot 14:25 uur een looptraining aan. De trainingen staan onder leiding van Kate Gerbers.

·       Uiterlijk 30 minuten voor aanvang van de training aanwezig zijn, zodat de teams 15 minuten voor aanvang van de training kunnen starten met de Victoria inloop.

·       Wat heb je nodig: Sportkleren, hockeyschoenen, hockeystick, mondbeschermer en scheenbeschermers. Van ons krijg je een mooi trainingsshirt! Voor de wedstrijden op zaterdag is een Victoria tenue nodig (wit shirt, zwart broekje of rokje en gele sokken). Bij Daka zijn deze kleren te koop. Voor de uitwedstrijden kunnen de kinderen het trainingsshirt gebruiken.

·       Training wordt gegeven door ouders en jeugdleden van Victoria (1e en 2e jaar middelbare school).

·       Afzeggen voor de training via [email protected].

·       2eE speelt wedstrijden in 8-tallen (inclusief keeper). Aan het begin van het seizoen wordt een informatieavond georganiseerd voor de ouders en begeleiders waarin alle regels worden uitgelegd.

·       We delen in de 2eE iedereen in op zijn/haar eigen speelsterkte.

·       De wedstrijden duren 2 x 30 minuten.

·       Tijdens de winter wordt een zaalhockey competitie gespeeld. Wat heb je hiervoor aanvullend nodig: zaalhockeyschoenen, zaalhockeystick en een zaalhandschoen.

·       De coaches worden uitgenodigd voor 10 minuten gesprekken. Voor die tijd moet een beoordelingsformulier worden ingeleverd.

·       Ieder team heeft (minimaal) één coach en trainer nodig, een manager en de wedstrijden worden begeleid door spelbegeleiders. Deze rollen worden ingevuld door de ouders van de 2eE.

·       De lijncoördinatoren zijn Angelique de Bruin, Monique Gorisse en Luana Weustink.

 

Is dit nu iets voor jouw zoon of dochter? Geef hem of haar dan op via het inschrijfformulier. Behoefte aan extra informatie, mail je vraag aan [email protected].

 

Evenementen

 

Naast een sportief seizoen maken wij er voor de mini’s ook vooral een heel gezellig seizoen van. Daarom hebben we ook voor het seizoen 2019-2020 weer een aantal activiteiten georganiseerd.

 

Wat:

Wanneer:

Tijd:

Voor wie:

Train de trainer avond

04-09-2019

20:00 uur (ouders en overige jeugdtrainers)

Trainers 1eF, 2eF, 1eE en 2eE (jeugdtrainers en ouders)

Openingsborrel

06-09-2019

Vanaf 17:00 uur

2eF, 1eE en 2eE en familie (vanaf 18.00 uur)

Uitwisseling met Cartouche

07-09-2019

Zie Victoria app

2eF, 1eE en 2eE

High-tea

11-09-2019

14:45 uur

1eFun, 2eFun en 1eF en familie

Welkomst nieuwe ouders

11-09-2019

20:00 uur

Ouders (nieuw bij Victoria) van nieuwe jeugdleden

Coach avond

18-09-2019

20:00 uur

Voor coaches/ ouders van mini’s en jeugd

Mascottes maken

02-10-2019

Na de training inclusief taart

2eF 

White board pimpen

04-10-2019

18:00 tot 19:30 uur inclusief eten

1eE

Ouder-kind DISCO wedstrijd

08-11-2019

18:00 tot 20:30 uur inclusief stamppotten buffet

2eE en ouders

Pietentraining

20-11-2019

Trainingstijd

1eFun, 2eFun en 1eF

Playbackshow

20-03-2020

Vanaf 17:00 uur

2eF en familie

Ouder-kind pyjama wedstrijd

19-04-2020

09:00 tot 11:00 uur inclusief brunch

1eE en familie

Slotborrel

12-06-2020

Vanaf 17:00 uur

2eF, 1eE en 2eE en familie (vanaf 18:00 uur)

Jongste Jeugddag

20-06-2020

09:00 tot 16:00 uur

2eF, 1eE en 2eE

Mini -afkamp

20-06-2020

Vanaf 17:00 uur met overnachting

2eE
 Minicommissie 

Voor algemene vragen over de teamindeling, de trainingen, de wedstrijden en de evenementen van de mini's kun je (ook) terecht bij de minicommissie via [email protected]. Ook zijn er altijd leden van de minicommissie aanwezig tijdens de trainingen en wedstrijden. De minitafel is op zaterdag altijd bezet van 07:30 tot 11:00 uur.

 

De minicommissie bestaat uit:

 

Carine Rhodius-Wagener en Virginie Meuleman-van Waning - 1e jaar Fun4Hockey

Marianne Boelens en Iris van Groeningen - 2e jaar Fun4Hockey

Desirée Leemreis en Alexander Renner - 1e jaar F

Iris Brinkhof en Lotte Kicken- 2e jaar F

Gerard van den Dool en Wies Witjes - 1e jaar E

Angelique de Bruin, Monique Gorisse en Luana Weustink - 2e jaar E

Helma van Grevenstein - Trainingsleden

Vanessa Claassen-van der Velden, Fleur van Dam-Hertzberger en Tessa van Zwienen - Evenementen

Maarten Kuster - Penningmeester en Materialen

Pieter Halenbeek - Commissaris