header foto header foto
Terug
6-5-2020

Ook 18+ mag onder voorwaarden weer trainen, KNHB komt vrijdag met een protocol

Het kabinet heeft op dinsdagavond 6 mei de coronamaatregelen binnen de sport per 11 mei versoepeld. Dat betekent dat ook hockeyers met een leeftijd van 18+ per 11 mei weer kunnen gaan trainen, onder voorbehoud van een goedgekeurd protocol. De KNHB komt vrijdag einde dag met een hockeyprotocol zoals dat eerder ook is opgesteld voor de jeugd. Zodra dit protocol er is zal Victoria zijn eigen richtlijnen opstellen. Deze zullen zo snel mogelijk gedeeld worden via de Victoria-app. 

Net als voor de junioren, zijn de trainingen van senioren (18+) alleen mogelijk wanneer iedereen zich aan bepaalde afspraken houdt. Denk daarbij bijvoorbeeld aan: trainen met beperkt aantal personen en begeleiders op het veld, te allen tijde 1,5 meter afstand houden, geen wedstrijden en toernooien en regels met betrekking tot gebruik van materialen. 

Daarnaast werd ook bekend dat competities wellicht weer kunnen starten per 1 september, maar dan zonder publiek. Ook hierover hopen we zo snel mogelijk meer informatie van de KNHB te krijgen.
Nieuws afbeelding